ESOF usvojio znak “Kupujmo domaće”

ESOF usvojio znak “Kupujmo domaće”

Bosanskohercegovački proizvđač ekološko održive hrane ESOF d.o.o. Donji Vakuf usvojio je znak “Kupujmo domaće”, zvijezdu po kojoj su godinama prepoznatljivi bh. proizvodi na našim policama.

ESOF uspješno posluje već sedam godina a osnovna djelatnost firme je proizvodnja, otkup i prerada voća i povrća. Za relativno kratak period postojanja ova firma je postavila visoke standarde proizvodnje, odgovornosti u poslovanju, integriteta i profesionalnosti.

“S ponosom možemo istaći da smo među liderima u segmentu proizvodnje u zaštićenim prosotrima i razvoju kooperativne proizvodnje u Bosni i Hercegovini,” rekao je vlasnik i direktor ESOF-a Enver Avdić. “Naša osnovna snaga su stručni i visoko obrazovani ljudi koji prate svjetske trendove proizvodnje zdrave hrane prema svjetskim standardima Global GAP-a i IFS-a. Ulažemo u kontinuirano usavršavanje svojih kadrova, a po potrebi angažujemo i domaće i svjetske eksperte.”

Kako je naglasio Avdić, usvajanjem znaka “Kupujmo domaće” baš u ovom vremenu želi se poslati poruka važnosti zajedništva i saradnje domaćih privrednika.

“Većina zemalja u uslovima novonastale pandemije je izolovana i oslonjena na vlastite resurse,” rekao je Avdić. “Isti slučaj je i sa Bosnom i Hercegovinom što je dovoljan razlog da shvatimo da ćemo teško dobiti pomoć izvan granica BiH. Poslije pandemije nas čeka dugotrajan oporavak, ali i prilika da razvijemo vlastite kapacitete u svim granama privrede.”

(KKD)