Elvir Sefo: Pojačajte proizvodnju, otkupljivaćemo mnoge sirovine

Elvir Sefo: Pojačajte proizvodnju, otkupljivaćemo mnoge sirovine

Poznati bosanskohercegovački brend SETI u vlasništvu kompanije Sefo d.o.o. koji u svom asortimanu ima preko 100 proizvoda, prema riječima direktora Elvira Sefe, spreman je otkupiti mnoge sirovine od domaćih uzgajivača i poljoprivrednika.

Stanje izazvano Korona virusom nije zaustavilo proizvodnju i distribuciju u ovoj firmi, nego se pripremaju za vrijeme koje će nastupiti nakon što prođe vanredna situacija.

“U vrijeme blokade dali smo sve od sebe da nastavimo sa snabdijevanjem tržišta,” rekao je Sefo. “Kao što naši kupci znaju, mi pakujemo sve vrste čajeva, začine, začinsko bilje, praškaste proizvode i razne vrste druge hrane poput riže, kukuruznog brašna, palente, sjemenki itd. Proizvodnju i distribuciju nećemo zaustavljati sve dok budemo imali sirovina.”

Kako je rekao Sefo njegova firma je i prije ove krize uvijek podržavala razvijanje svijesti o kupovini domaćih proizvoda i korištenju domaćih usluga.

“Mi smo učestvovali u kampanjama zajedno sa drugim privrednicima u organizaciji Udruženja Kupujmo domaće,” ističe Sefo. “Svjedoci smo ovih dana šta znači imati jake domaće kapacitete. Cijeli svijet je usporen i blokiran te je svako oslonjen uglavnom na vlastite potencijale. Nadam se da će nas ovo probuditi i da ćemo nakon što pandemija okonča, napraviti zaokret i više se skoncentrisati na razvijanje domaćih potencijala.”

Sefo je poručio da se treba pojačati domaća proizvodnja sirovina i da će njegova firma otkupiti sve što bude potrebno za proizvode SETI.

(KKD)