Akova Impex d.o.o.

Akova Impex d.o.o.

Akova grupaciju čine tri komplementarne kompanije smještene u tri zasebne poslovne zgrade. Prodajno – distributivna kompanija Akova Impex Sarajevo, industrija mesnih prerađevina Ovako iz Sarajeva, te kompanija za proizvodnju svježeg i zaleđenog pilećeg mesa Brovis Visoko.

Grupacija u svom portfoliu ima preko 200 različitih proizvoda a svi proizvodi, uključujući i piletinu, prodaju se pod prepoznatljivim brendom “Ovako”. Za preko dvadeset godina rada Akova grupacija je iznjedrila veliki broj brendova koji su prepoznatljivi ne samo na tržištu BiH već i na tržištu čitave bivše države. Neki od brendova grupacije koji se nalaze u samom vrhu unutar svojih kategorija su: Perfetta pašteta, Pileća pašteta, Pilka linija proizvoda, Goveđi gulaš Ovako, Pileća prsa Delikates, Dimljeni file Ovako, roštiljske kobasice Ovako kao i dobro poznate Mini i Jumbo hrenovke.

HISTORIJA

Akova Grupacija je iznikla iz porodične tradicije i poduzetničkog duha porodice Džafić. Generacijsko iskustvo u proizvodnji mesa i mesnih prerađveina, osamdesetih je godina rezultiralo osnivanjem jedne, a potom i niza fast food radnji u Sarajevu pod nazivom “AKOVA”.

Danas je Akova grupacija jedna od vodećih prehrambenih kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine ali i regiona. Proizvodi Akova Grupacije koji se na tržište plasiraju pod brednom Ovako su pored Bosne i Hercegovine prisutni i na tržištu Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova, Europske Unije, UAE, Novog Zelanda i Hong Konga. Akova Grupa ukupno zapošljava oko 1000 ljudi. Sjedište kompanije je u Sarajevu, dok se proizvodni pogoni nalaze u Sarajevu i Visokom a distributivni centri u Sarajevu, Visokom, Tuzli i Bihaću.


Web stranica

IZDVAJAMO AKCIJE
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija