Amko Komerc d.o.o.

Amko Komerc d.o.o.

Kompanija „AMKO KOMERC“ je domaći lanac trgovina osnovan 15.11.1995. godine u Sarajevu. Te davne 1995. godine Amko komerc počinje sa dvije poslovne jedinice i 5-6 radnika, postepenim ulaganjem i proširenjem, kompanija izrasta u respektabilnu i uspješnu bh kompaniju.

Početna vizionarska ideja bila je širenje distributivne i maloprodajne mreže, no u ovom poduhvatu otišlo se korak dalje. Kupovinom poslovno – skladišnih objekata u Sarajevu 2005. godine, stečeni su preduslovi za ekspanziju maloprodaje kroz znatno veći broj maloprodajnih objekata. Svjesni činjenice da je trgovina izuzetno bitna djelatnost u jačanju i razvoju privrednog sektora naše zemlje, kao i da je neophodna podrška domaćoj proizvodnji.
Amko komerc 2006. godine kupuje TD Markete te na taj način proširuje maloprodajnu mrežu.

U 2011. godini Amko komerc d.o.o. preuzima 21. maloprodajni objekat preduzeća „Merkur“, a 2012. godine preuzima i većinski vlasnički paket dionica preduzeća Dobrinja d.d.

Osnovna garancija našeg perspektivnog funkcionisanja je povjerenje kupaca stečeno u prethodnim godinama uspješnog poslovanja, koje nastojimo održati kvalitetnom ponudom, dobrim cijenama, uslužnim osobljem kao i konstantnim praćenjem trendova u svim segmentima naše djelatnosti.


Web stranica

IZDVAJAMO AKCIJE
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija