Bony d.o.o.

Bony d.o.o.

Bony gasi žeđ već 20 godina, ali uz provjerene okuse, uvijek na naše stolove donosi i nešto novo. Ovaj put je to Alpina, gazirano osvježavajuće piće sa ekstraktima alpskih trava.

Posebnog okusa, različitog od svih drugih, Bony Alpina pravo je otkriće za ljubitelje iznenađenja. Servira se dobro ohlađena, a dok se pije dočarava svježinu alpskih livada čije trave nosi u sebi.

Istorija firme

Još od 1997. Bony uspješno gasi žeđ miliona potrošača na domaćem i stranom tržištu. Te davne godine, 22. septembra, tvornica bezalkoholnih pića i voćnih sokova Bony, počela je s proizvodnjom sirupa. Od 1998. počinje proizvodnja gaziranih, a od 2000. i bistrih sokova. Izvoz u Hrvatsku počinje 2001.
Kvalitet je došao do izražaja, pa je 2005. počeo i izvoz voćnih sirupa za Sloveniju. Nakon toga je počeo i izvoz raznih proizvoda tvornice Bony, pod raznim robnim markama, u sve više zemalja svijeta, da bi danas taj broj narastao na 11 zemalja, većinom evropskih.

Poslovna ideja, misija i vizija

Proizvodnja kvalitetnih bezalkoholnih pića uz poštovanje najviših standarda Evropske unije, po cijenama prihvatljivim potrošaču u Bosni i Hercegovini, poslovna je ideja na kojoj je izgrađena firma Bony.

Bony je tu da zadovolji potrebe svojih potrošača, ali i da svojim radnicima omogući rad u sigurnoj i ugodnoj radnoj atmosferi, uz poštovanje radnog prava i pošten odnos prema radu.

Vizija koja vodi Bony ka ostvarenju poslovnih ciljeva je stalno inoviranje proizvoda i samog proizvodnog procesa.

Osnovni principi poslovanja su:

Dugoročno razmišljanje – Bony je nastao da bi ostao na tržištu zauvijek, odnosno dok god postoji potreba za kvalitetnim bezalkoholnim pićima i voćnim sokovima po prihvatljivim cijenama. Zato se neprekidno ulaže u unaprijeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda.

Poštovanje i pošten odnos prema potrošaču – Da bi se opstalo na tržištu potrebno je osvojiti povjerenje potrošača, a to je moguće samo ako se potrošač poštuje kao ličnost i kao kupac. Zato su vrata tvornice uvijek otvorena svima koji žele vidjeti kako se proizvode njihova omiljena bezalkoholna pića.

Kvalitet i sigurnost kao temelji poslovne politike – Bony u proizvodnji koristi isključivo sirovine čija je upotreba dozvoljena u Evropskoj uniji, a dobar dio ih i uvozi upravo iz Evropske unije. Novoizgrađeni moderan pogon sa automatiziranim procesom proizvodnje osigurava vrhunsku higijenu proizvoda koji izlaze iz tvornice, a još od 2006. godine u potpunosti je izbjegnut direktni kontakt čovjeka sa proizvodom u fazi proizvodnje.
Kvalitet svih ulaznih sirovina i gotovih proizvoda koji izlaze iz proizvodnje neprekidno nadgleda vlastiti tehnološki laboratorij, kao i ovlašteni vanjski laboratoriji, tako da je kvalitet Bony proizvoda konstantan.


Web stranica

IZDVAJAMO AKCIJE
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija