DRVOSJEČA D.O.O.

DRVOSJEČA D.O.O.

Kompanija ali i brend DRVOSJEČA je nastala sa idejom i nastojanjem da se stanovništvu Bosne i Hercegovine omogući kupovina kvalitetnog ogrijeva po pristupačnim cijenama pri tom iskorištavajući isključivo domaće resurse, resurse Bosne i Hercegovine, kojima je ista najbogatija u regionu. U tržišnom segmentu, kojeg smo već dugih 20 godina dio, pronašli smo veliku priliku za uspjeh i poboljšanje načina kupovine i isporuke ogrijeva na koji je stanovništvo i privredni sektor Bosne i Hercegovine, ali i zemalja Europske Unije, do tada naviklo.

Kroz spomenute dvije decenije postojanja, hiljade kubnih metara ogrijevnog drveta, hiljade tona drvenog peleta i drvenog briketa kao i svih vrsta ugljeva transportovani su do zadovoljnog krajnjeg korisnika. Sve to vrijeme smo nastojali ići naprijed, uvođenjem raznih inovacija u tržišnom segmentu čiji smo dio, te na taj način biti u potpunoj službi naših kupaca.

Osluškujući tržište na kojem poslujemo a poslujući u početku samo u regiji Kantona Sarajevo gdje nam je i sjedište, prepoznali smo nedostatak sigurnih dobavljača ogrjeva u skoro svakoj regiji u Bosni i Hercegovini. Nastojeći građanima ali i kompanijama u cijeloj Bosni i Hercegovini omogućiti sigurnost i pravovremenost isporuke ogrjeva kod stabilnog i pouzdanog dobavljača, svoje smo poslovanje ubrzo proširili na četiri nove, stalne, podružnice u Bosni i Hercegovini kroz koje trenutno pokrivamo sve vitalne dijelove tržišta naše države a koje imaju enormnu potrebu za kvalitetnim ogrijevom te kvalitetnom uslugom vezanom za ogrijev. Tako sada u našem sastavu, pored sjedišta u Sarajevu, tokom cijele godine posluju i podružnice:

  • Podružnica Zenica
  • Podružnica Tuzla
  • Podružnica Mostar
  • Podružnica Banja Luka

U navedenim podružnicama građani ali i kompanije svakodnevno imaju mogućnost jako brzo i efikasno nabaviti sve vrste ogrijeva a što je do momenta našeg pojavljivanja na tržištu u tim krajevima bilo praktično nezamislivo. Sistem na koji su stanovnici i kompanije tih regija navikli do tada jeste taj da su morali rezervisati narudžbe ogrjeva kod drugih dobavljača čak i po par mjeseci unaprijed. Obzirom da naša kompanija ima najveći pojedinačni tržišni udio na ovom tržištu te da posjedujemo najveću mrežu kupaca u čitavoj Bosni i Hercegovini za ovu vrstu robe – neumorno smo radili na razvijanju naše distribucije i logistike što nas je dovelo do trenutne brojke od preko 65 teretnih motornih vozila, preko 10 radnih mašina a i preko 50 uposlenika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Pravilnim iskorištavanjem spomenutih resursa, naši kupci umjesto čekanja po par mjeseci, što je slučaj kod drugih dobavljača, čekaju svega par dana na isporuku te smo samim tim jako brzo postali najsigurniji i omiljeni dobavljač brojnih domaćinstava ali i pravnih lica koji koriste naše proizvode u svojim proizvodnim ili trgovačkim procesima.

Ono što nas u mnogome ističe u masi drugih dobavljača ogrjevom jeste činjenica da smo jedini u Bosni i Hercegovini sklopili, te u proteklom periodu ostvarili zavidnu saradnju, sa Federalnim zavodom za penzijsko i invalidsko osiguranje te sa Fondom penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske.

Posredstvom navedenih fondova/zavoda, penzionerima dajemo mogućnost kupovine ogrijeva na rate te se možemo pohvaliti zvaničnim podatkom da čak 70% penzionera sa područja ranije navedenih podružnica vrši kupovinu ogrijeva upravo u našoj kompaniji.

Pored iznad navedenih područja na kojima smo već prisutni, kao potencijalni novi tržišni segment pogodan za naše dalje širenje uvidjeli smo područje Unsko-sanskog kantona koji trenutno pokrivamo uz pomoć naših saradnika. Iako na taj način uspješno opskrbljujemo i navedenu teritoriju sa našim proizvodima, obzirom na veličinu i potencijal tog područja odlučeno je da ćemo sredinom 2024. godine otvoriti i stalnu podružnicu naše kompanije na toj regiji.

Razlogom našeg uspjeha, koji je evidentan sa svih aspekata, smatramo profesionalan pristup menadžmenta kompanije u poslovanju ali i patriotsku želja da se domaći resursi stave domaćem stanovništvu na raspolaganje u maskimalnoj mogućoj mjeri jer upravo njima i pripadaju.

Upravo u tom pravcu smo i razvijali svoje poslovanje, konstantno uvodeći novitete u sam proces naše proizvodnje. U dosta neuređeno tržište, svojim djelovanjem smo uvodili razne standarde koji su danas postali smjernica, u određenim kantonima i zakonska obaveza, kada je u pitanju nabavka ogrijeva. Tako se smijemo pohvaliti činjenicom da smo u martu 2021. godine zvanično postali PRVI i JEDINI ovlašteni i certificirani distributer ENplus certificiranog peleta u Bosni i Hercegovini. ENplus je najveći globalni standard kvalitete drvenog peleta koji je u posljednje vrijeme najpopularniji energent za grijanje a naša kompanija certifikatom takvog standarda uspješno potvrđuje da u svojoj ponudi nudi isključivo i samo visokokvalitetni pelet.

Činjenica da smo jedini ovlašteni trgovci ENplus certificiranog peleta i A1 i A2 klase, se može lahko provjeriti putem ovlaštene stranice ENplus organizacije gdje je dostupan registar certificiranih kompanija.

U uvođenju standarda te sistema kontrole kvaliteta u naše proizvodne procese nismo stali sa ENplus standardom te smo tako 16.11.2022. godine uspješno u naš organizacioni i proizvodni sistem implementirali i globalni FSC standard koji predstavlja najveći globalni standard za drvnu industriju. Certifikacija u skladu s FSC® i ENplus standardima je čin na dobrovoljnoj bazi, koji ima za cilj podržati odgovorno upravljanje šumama na globalnom nivou ali također za cilj ima i podržati vrhunsku kvalitetu proizvoda. S obzirom da svi učesnici u lancu nabavljanja proizvoda od drveta moraju biti certificirani – kupovinom drvenog proizvoda od FSC® i ENplus certificirane kompanije, kupac može biti siguran da kupljeni drveni proizvod (drvo, drvni proizvod, papir i proizvod od papira) dolazi iz šuma kojima se upravlja odgovorno i ekološki prihvatljivo.

Obzirom da je certifikacija proces, a ne jednokratna akcija, naša odluka o certificiranju predstavlja trajnu posvećenost odgovornom upravljanju koje je, kad je drvo u pitanju, od kritične važnosti. To u osnovi znači da će održavanje visokih standarda, po odredbama FSC-a i ENplusa, biti trajna orijentacija naše kompanije, te da je pred nama niz obaveza koje moramo ispuniti kako bismo zadržali certifikate.

Naša kompanija, kao jedna od najvećih u segmentu poslovanja sa svim vrstama drvenog ogrijeva, ulaže maksimalan mogući trud i napor da tržište Bosne i Hercegovine uredi po svjetskom FSC® i ENplus standardu, pružajući tom prilikom svojim kupcima na domaćem ali i na inostranom tržištu ogrjev isključivo vrhunske, standardizirane, kvalitete.

Iznad je opisana naša kompanija u što kraćim crtama koliko je to moguće a da biste se uvjerili u kvalitetu naših proizvoda ali i usluga – pozovite nas!

Jer samo sunce grije bolje od nas!

VAŠ DRVOSJEČA!

 


IZDVAJAMO AKCIJE
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija