Tvornica čarapa Ključ d.d.

Tvornica čarapa Ključ d.d.

Sa preko 120 godina postojanja, tvornica čarapa “Ključ” nije samo jedna od najstarijih tvornica u Bosni i Hercegovini, nego i u cijelom regionu. Osnovao ju je davne 1896. godine Avram Levi Sadić, inače jedna od najstarijih Jevrejskih porodica u Sarajevu.

U početku je proces proizvodnje bio primitivan i baziran na malim pletećim mašinama na ručni pogon.

1908. godine, tvornica “Ključ” počinje s uvođenjem mašina na motorni pogon. Poslije Drugog svjetskog rata, tvornica je imala izuzetan rast i milione proizvedenih pari čarapa. Poslije rata u Bosni i Hercegovini (1992.-1995), tvornica “Ključ” je privatizirana i proces razvoja je intenziviran s ciljem da se firma vrati u kapacitete koje je imala prije rata.

Uzimajući u obzir trenutni učinak, može se reći da je firma na dobrom putu da uspije u pomenutom cilju.

Naš proizvodni asortiman se sastoji od muških, ženskih i dječijih čarapa. Proizvodimo preko 100 000 pari čarapa mjesečno. Tehnološki moderan proces proizvodnje garantira visoki kvalitet naših proizvoda.

Pored pomenutih moderniziranih tehnoloških procesa, odlična optimizacija i vrhunska oprema čini našu proizvodnju visoko konkurentnom ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i na međunarodnom tržištu. Najbolji pokazatelj pomenutog je povećanje količine izvoza koje firma “Ključ” bilježi iz godine u godinu.


Web stranica

IZDVAJAMO AKCIJE
Akcija
Akcija
Akcija
Akcija