Gospodarska komora FBiH u kampanji Kupujmo domaće

Gospodarska komora FBiH u kampanji Kupujmo domaće

Gospodarska Komora Federacije BiH trenutno je u fazi završnih priprema dokumentacije za projekt vizualnog označavanja kvalitetnih domaćih proizvoda putem kojeg će se domaćim proizvodima dodjeljivati znakovi “BH kvaliteta” i “Izvorno domaće”.

Projekt podrazumijeva kompletnu proceduru od zahtjeva tvrtke za korištenje i uporabu tih znakova do izdavanja rješenja o korištenju znakova mjerodavnih tijela Komore, priopćeno je iz Gospodarske komore FBiH.

“Vijeće za vizualno označavanje i tehničke komisije pri Komori provoditi će proceduru provjere uvjeta zainteresiranih tvrtki, proizvoda i usluga za korištenje i uporabu znakova kvalitete i izvornosti te će predlagati rješenja o dodjeli znakova. Ustanoviti će se i registar korisnika znakova te grupacija za unapređenje kvalitete i promociju domaćih proizvoda i usluga. O svim ovim procesima brigu će voditi Tim za kvalitetu naše Komore”, navodi se u priopćenju.

Iz Komore ističu kako bi znakovi kvalitete trebali jamčiti kvalitetu proizvoda, ulijevati povjerenje kod potrošača i osiguravati tim proizvodima lakši prodor na domaća i ino tržišta.

Navode kako od samih početaka proaktivno sudjeluju u kampanji “Kupujmo domaće” čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti kupovine ovakvih proizvoda koje dovode do povećanja ukupne konkurentnosti domaćih proizvoda i očuvanja BH identiteta.

Tim povodom Komora je detaljno sa svojim strateškim partnerima i suorganizatorima razradila koncept kampanje te će od 9. lipnja do 7. srpnja organizirati deset akcija u svim županijskim središtima, poštujući sve propisane sigurnosne i epidemiološke mjere.

Prva promotivna akcija počinje u Tuzli u suradnji s jednim od strateških partnera akcije, tvrtkom BINGO.

“Namjera nam je da se ova kampanja provodi svake godine u svim županijama, ali svake godine u drugim općinama i gradovima. U prvoj godini provođenja ove kampanje odlučili smo se za županijske središta”, priopćili su iz Gospodarske komore FBiH.

(Fena)